Kosár
üres
A kosarad üres
AnivetDirect
Blog
A szakértő válaszol: Fagymentes itató kisokos
2022.11.25
Urbán Ferenc - Állattenyésztési szakreferens
A szakértő válaszol: Fagymentes itató kisokos

A szakértő válaszol: Fagymentes itató kisokos

Állataink téli ivóvíz ellátásában nélkülözhetetlen szerepet játszanak a fagymentes itatók, melyeket két csoportba sorolhatjuk, aszerint, hogy szigeteltek vagy fűthetők. Ezek a típusok lehetővé teszik, hogy az állataink vízfelületről igyanak.

Bemutatom az első csoport tagjait.

Szigetelt fagymentes itatók

Saját gyártású szigetelt itatók:

Fagymentes 1 Labdás Itató Aquatec 40 L: duplafalú szigetelt itató. A tetején található labdák szigetelőként funkcionálnak, mert megakadályozzák a vízfelszín kihűlését a nagyméretű lyukakon keresztül.

A szarvasmarha ivása után az úszószelepnek köszönhetően az elfogyasztott víz pótlásra kerül ismét "meleg" vízzel. A tapasztalatok alapján az állatok már egy nap alatt megtapasztalják, hogy a labdák alatt víz található.

Egy labdás itató súlya: 32,50 kg.

Vízcsatlakozás: 1/2 colos vízbekötés, 35 L/perc átfolyással.

A labdás itatóba az úszószelep külön is rendelhető.

A nagyméretű 100 mm átmérőjű leeresztő dugó a labdás itató könnyű takarítását teszi lehetővé. A 40 literes itatót általában 25 lónak, 20 tejelő vagy 40 húshasznú szarvasmarhának ajánljuk.

Mérete: 60x70x52,5 cm.

Tömege: 32,50 kg. -30 C-ig fagymentes, áramellátás nélkül.

Az állatok számára minden évszakban kellemes vízhőmérsékletet biztosít, télen 3-5 Celsius fokot, nyáron 10-12 Celsius fokot. A zárt ház megakadályozza a szennyeződések bejutását, ezáltal optimális vízhigiéniáról gondoskodik.

Fagymentes 2 Labdás Itató Aquatec 100 L: állateltartó képesség: 60 ló, 50 tejelő vagy 100 húsmarha

Mérete: 108,5 x 70 x 52,5 cm.

Tömege: 41kg.

Fűthető itató:

Fagymentes Szinttartós Isobac Itató 100 W: szigetelt falú ISOBAC itató vályú, a falak között vastag PUR hab szigeteléssel rendelkezik, illetve alul is szigetelt, így fagymentes minden irányból. Dupla vályú kialakítású, tehát egyszerre két szarvasmarha vagy ló is ihat belőle. Az állandó vízszintű vályúból az állatok szívesebben isznak a nyomónyelves itatókból.

A vastag szigetelésének köszönhetően -20°C-ig fagyálló. Az alacsony vízszint és a nagy vízátfolyás miatt elkerülhető a szerves anyagok lerakódása az itató aljára, és az olyan baktériumkultúrák kifejlődése, amelyek a tőgygyulladás és a borjú hasmenés kialakulásához vezetnek.

Technikai adatok:

Teljesítménye: 100 watt (2 x 50 Watt)

Áramforrás igénye: 24 V (külön vásárolandó! Transzformátor Itatóhoz 230v-24 V/100 Va Ip65, Termosztát Itatóhoz 3,6 Kw Kültéri)

Mérete: 96 cm x 45 cm x 42 cm.

Fagyállóság: -20°C-ig.

Tömege: 10,5 kg. Vízátfolyás 43 liter/perc 4 bar nyomásnál.

Csatlakozás: ½ coll.

A további szigetelt itatóvályúkat és tartozékokat keresse
az alábbi gomra kattintva: 

Megnézem




Hasznosnak találta cikkünket?
beszállítóink