Kosár
üres
A kosarad üres
AnivetDirect
Blog
A szakértő válaszol: Kuplungos elletők a szarvasmarha tenyésztésben
2023.02.27
Urbán Ferenc Állattenyésztési szakreferens
A szakértő válaszol: Kuplungos elletők a szarvasmarha tenyésztésben

A szakértő válaszol: Kuplungos elletők a szarvasmarha tenyésztésben

A tehenek és az üszők általában segítség nélkül ellenek. Amennyiben a kitolási szakaszban komplikáció lép fel, az ellető készülékek életmentő eszköznek számítanak. Ennek során a szaktudás és a gondosság mellett nagyon fontos a megfelelő ellető készülék használata. Egyébként súlyos sérülések vagy akár holtan születés következhet be. A kuplungos ellető használata előnyös lehet, mivel lehetővé teszi a szarvasmarha biztonságos ellését.
Hasznos lehet számos szarvasmarha tenyésztőnek, különösen azoknak, akiknek nagyobb méretű állománya van, valamint az állatorvosoknak, a szakmai segítséget nyújtó személyzetnek, a tenyésztőknek és az egyéb mezőgazdasági dolgozóknak is.

A HK ellető készülékkel a jó eszköz mellett dönt.

Ismerje meg működését ebből a videóból:

Mitől egyedülállóak a HK ellető készülékek?

A vonórúd stabil, vastag falú acélcső (180 cm hosszú). Az egyedülálló szabadalmazott horonyvezetés a szerkezetnek biztos tartást tesz lehetővé. A vonórúd alakja miatt a zárólemezek felfekvése nem pontszerű, hanem síkszerű. Ezáltal jobb lett az erőátvitel és kisebb a kopás. A hornyok éleinek lekerekítése tovább csökkenti az elhasználódást. Az egyedülálló megmunkálási eljárás révén a csőnek nagyobb a minimális falvastagsága, ezért nagyobb a stabilitása. A cső 3 részre szedhető szét, ezáltal könnyen tárolható. Jól szállítható személygépkocsiban (pl. állatorvosi praxisban).

Íme néhány készülék a csoportból:

Ha további kérdései merülnének fel a téli ivóvíz fagymentesítése kapcsán, kérdezze szakértőnket bizalommal!

Érdekesnek találta cikkünket? Olvasson még több érdekességet nálunk!

Vissza a blogra!




Hasznosnak találta cikkünket?
beszállítóink