Kosár
üres
A kosarad üres
AnivetDirect
Blog
Népszerűek az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok
2021.06.30
Népszerűek az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok

Népszerűek az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok

Népszerűek az állattartó telepek kis- és nagyléptékű korszerűsítésére kiírt pályázatok, a pályázati keret mindkettő esetében bővült - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára június végén a  Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Karcagi Kutatóintézetben.

Feldman Zsolt - aki átadta az állattartó telepek nagyléptékű korszerűsítésére kiírt pályázat Jász-Nagykun-Szolnok megyei támogatói okiratait - elmondta: 29 nyertes pályázat volt a megyében, így a gazdálkodók, vállalkozók 9,5 milliárd forint támogatáshoz jutottak. Hozzátette: az eredetileg országosan 50 milliárd forintos pályázati keret időközben 260 milliárdra bővült.

Az elmúlt hetekben már nyitva álló, a kisebb állattartó telepek fejlesztését célzó pályázatokra eddig 1470 gazdálkodó pályázott, akik 41,5 milliárd forintot igényeltek - ismertette az államtitkár. Megjegyezte: a következő hetekben is nyitva álló pályázat eredetileg 30 milliárd forint pályázati kerettel indult.

Hangsúlyozta, hogy ez a magyar kormány a következő évtizedre is partnerséget és segítséget kíván nyújtani a magyar vidéken élők számára. Erről szól a Megújuló vidék, megújuló agrárium program, az az elkezdett munka, amely során csak ezekben a hónapokban kiírtak 600 milliárd forint értékben új pályázatot, és a tavalyi év végén kiírt pályázatokból pedig már megítéltek legalább 300 milliárd forint értékben támogatást.

Feldman Zsolt kiemelte: a magyar földre mindig biztosan lehet építeni, mert "elvinni tőlünk nem tudják". A beruházási program hit a magyar mezőgazdaságban, a magyar vidékben, és hit abban, hogy a gazdálkodók az elnyert forrásokat jól fogják hasznosítani - fogalmazott. Másrészről hit a gazdálkodók részéről is, hogy megéri időt, energiát fektetniük ezekbe a fejlesztésekbe – mondta, tette közzé a kormányzati hírportál helyszíni beszámolója.

Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke méltatta a kormány agrárpolitikáját, valamint az Agrárminisztérium, az agrárkamarák, a kormányhivatalok gazdálkodók megsegítése érdekében végzett munkáját. Ez az agrárpolitika jelenti azt a lehetőséget, amelynek köszönhetően versenyképesek, eredményesek tudnak maradni a gazdák, fenntartható gazdálkodást tudjanak folytatni - mondta. Az agrártársadalom már bizonyította, hogy képes a nemzetet ellátni élelemmel, és exportra is jut - hangsúlyozta az elnök.

Hasznosnak találta cikkünket?
beszállítóink