Kosár
üres
A kosarad üres
AnivetDirect
Hírek
Komárom-Esztergom megyében feloldották a madárinfluenzás védőkörzeteket
2021.02.11
11:13
Komárom-Esztergom megyében feloldották a madárinfluenzás védőkörzeteket

Komárom-Esztergom megyében feloldották a madárinfluenzás védőkörzeteket

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta Komárom-Esztergom megyében a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzeteket, mivel január 6-a óta nem regisztráltak új esetet a megyében - közölte honlapján a szervezet.

Tájékoztatásuk szerint a megye érintett baromfitelepein jelenleg is zajlanak a végfertőtlenítések, a munkálatok várhatóan a jövő hét elejére fejeződnek be.

Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, úgy február 17-én a megfigyelési körzeteket is feloldhatják, újraindulhatnak a belföldi és az Európai Unióba irányuló szállítmányok.

A Nébih korábban több, Ács közelében található pulykatartó telepen rendelte el mintegy 90 ezer állat leölését, mivel az állatok között megjelent a madárinfluenza vírusa.

A hivatal közölte, Bács-Kiskun megyében a múlt héten az elsődleges madárinfluenza kitörés egy kilométeres körzetén belül újabb három másodlagos kitörést állapítottak meg. Mindhárom esetben tojótyúktartó gazdaságban jelentkezett a megbetegedés, ahol összesen mintegy 110 ezer állatot öltek le. Emiatt a védőkörzetek feloldása legkorábban február végén várható a megyében.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Online - Komárom-Esztergom megyében feloldották a madárinfluenzás védőkörzeteket

Kép forrása: Image by tawatchai07 on Freepik

Hasznosnak találta cikkünket?
Blog
Baromfi
Szarvasmarha
Sertés
Minden más
beszállítóink