Veszélyre / kockázatra vonatkozó H-mondatokH318Súlyos szemkárosodást okoz.
H411Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
Óvintézkedésre vonatkozó P-mondatokP102Gyermekektől elzárva tartandó.
P264A használatot követően a(z) … -t alaposan meg kell mosni.
P270A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni.
P280Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/ arcvédő/ hallásvédelem/… használata kötelező.
P302HA BŐRRE KERÜL:
P305SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN:
P313Orvosi ellátást kell kérni.
P337Ha a szemirritáció nem múlik el:
P338Adott esetben kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
P351Óvatos öblítés vízzel több percen keresztül.
P352Lemosás bő vízzel/……
P501A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak (meghatározandó) megfelelően.
MIBEN NYÚJTHAT MEGOLDÁST A TERMÉKÜNK:
A cink a növények számára nélkülözhetetlen mikroelem. Jelentős enzim alkotórész és enzim aktivátor. Aktívan részt vesz a fehérje anyagcserében és az auxintermelés serkentése révén a növények növekedés szabályozásában.
Cinkhiány esetén a felső levelek érközi klorózisa, majd a levéllemez teljes kifehéredése tapasztalható. A levelek aprók maradnak és a fellépő auxinhiány miatt rozettásodás, torzulás, valamint törpe szártagúság figyelhető meg. Hiánya virág- és termésképződési zavarokat vált ki, amely akár
80 %-os termésveszteséget is okozhat. A növények cink igénye nehezen meghatározható pontos számokkal. Ez alapján megkülönböztetünk a cink hiányára kevésbé érzékeny növényeket, mint a gabonafélék, a spárga, a borsó és a keresztesvirágú növények. Közepesen érzékenyen reagálnak a cink hiányára a burgonya, a paradicsom, a zöldségfélék, a cukorrépa és a lucerna. A cink hiányára érzékeny kultúrák a kukorica, a komló, a len, a bab, a hagyma, a szőlő és a gyümölcsök.