Kosár
üres
A kosarad üres
AnivetDirect
Hírek
Már 3 millió baromfit vágtak le Japánban a madárinfluenza miatt
2020.12.22
13:28
Már 3 millió baromfit vágtak le Japánban a madárinfluenza miatt

Már 3 millió baromfit vágtak le Japánban a madárinfluenza miatt

Mintegy 11 000 baromfit vágnak le, miután madárinfluenzát fedeztek fel egy tojótelepen Higashiomi városában, Japán délnyugati részén - közölte a mezőgazdasági minisztérium.

Újabb járvány kezdődött Kagawa prefektúrában (Japán egyik régiója), ahol a járvány a múlt hónapban mutatkozott először - közölte a minisztérium hétfőn.

Mind az Ázsiában, mind pedig az Európában keringő törzs vadon élő madarakból származik.

A FAO riasztotta az afrikai egészségügyi hatóságokat, hogy fokozott figyelmet szenteljenek gazdaságaikra az újabb európai vírustörzs terjedésének megfékezése érdekében.

Japánban az ország 47 prefektúrájából 10-et érintett a járvány, rekordszámú, 3 millió állatot öltek le idáig, hogy a járvány útjába álljanak.

Japánban minden gazdaságot korábban arra utasítottak, hogy fertőtlenítsék a létesítményeket, ellenőrizzék a higiéniai rendszereket, és gondoskodjanak arról, hogy a vadmadarak távol tartására szolgáló hálókat megfelelően telepítsék – tudta meg a Reuters hírügynökség.

Japán hét országból függesztette fel a baromfiimportot, köztük Németországból.

A mezőgazdasági minisztérium szerint Japánban a tojóállomány mintegy 185 millió tyúk és a brojlerállomány 138 millió darab.

Hasznosnak találta cikkünket?
Blog
Baromfi
Szarvasmarha
Sertés
Minden más
beszállítóink